این هفته در جهان خودرو: رونمایی چهار مدل الکتریکی جدید بنز در نمایشگاه خودروی مونیخ، ماشینی که بامو آن را به طور کامل از مواد بازیافتی ساخته و کانسپتی از پورشه که پیشبینی میشود مبنایی برای ساخت یک مدل اسپرت الکتریکی جدید است.
حمله بنز به بازار ماشینهای الکتریکی
مرسدس-بنز چهار مدل الکتریکی جدید در نمایشگاه خودروی مونیخ رونمایی کرد. مهمترین مدل این مجموعه سدان جدیدی به نام EQE است که معادل الکتریکی سری E این کارخانه است.
EQE روی پلتفرمی ساخته شده که بنز پیشتر در لوکسترین مدل الکتریکی خود، EQS از آن استفاده کرده است. ظاهر دو ماشین بسیار به هم شبیه است و تنها ابعادشان با هم فرق دارد. بنز میگوید EQE با هر بار شارژ میتواند تا ۶۶۰ کیلومتر حرکت کند که از محصولات رقیبان آلمانی و تسلا بیشتر است.
خریداران EQE میتوانند بیشتر امکانات لوکس مدل EQS را سفارش دهند. از جمله نمایشگر بزرگی که بنز آن را هایپراسکرین نامیده است. به گفته بنز برای اولین بار در اروپا برای سرنشین کنار راننده نمایشگری گذاشته شده که میتواند در آن فیلم تماشا کند.
دوربینی در داشبورد مسیر نگاه راننده را رصد میکند و اگر راننده به نمایشگر سرنشین نگاه کند، نور کم میشود تا حواس راننده پرت نشود. دوربین دیگری پلکزدن راننده را زیر نظر دارد و با تشخیص خستگی به او هشدار میدهد.
باز شدن خودکار درها با نزدیک شدن راننده و قابلیت فرمان دادن به چرخهای عقب هم از دیگر امکانات لوکس EQE است. بنز امیدوار است که با مجموعه این امکانات لوکس و باتری قوی بتواند برای EQE مشتری زیادی پیدا کند. اولا کالنیوس، مدیر بنز میگوید در حال حاضر از هر ده مشتری بنز یک نفر ماشین الکتریکی میخرد.
بنز همچنین در نمایشگاه مونیخ کانسپتی از زیرمجموعه بسیار لوکس خود، مایباخ را رونمایی کرد. این کانسپت علاوه بر مدل بعدی مایباخ تصویری از شاسیبلند الکتریکی بنز را نمایش میدهد که سال آینده به بازار میآید.
گوردن واگنر، مدیر طراحی بنز میگوید که این کارخانه با مدل جدید مایباخ تعریف کاملا جدیدی از یک شاسیبلند لوکس ارائه خواهد کرد. ماشین بر روی پلتفرمی مشترک با مدلهای EQE و EQS ساخته میشود و به گفته بنز با هر بار شارژ میتواند تا حدود ۶۰۰ کیلومتر حرکت کند.
کانسپت مایباخ نشان میدهد که بنز همزمان با رقابت با تسلا و دیگر ماشینهای لوکس الکتریکی، تلاش میکند در بازار ماشینهای الکتریکی بسیار لوکس هم جایی باز کند. این استراتژی دو زیرمجموعه گرانتر بنز یعنی کلاس G و AMG را هم شامل میشود.
کارخانه آلمانی در مونیخ کانسپتی الکتریکی از کلاس G نمایش داد که تا چهار سال دیگر به بازار خواهد آمد. شاسیبلند کلاس G در سال ۱۹۷۹ میلادی و به پیشنهاد شاه ایران ساخته شد. در طول سالهای بعد این ماشین رفته رفته به خودرویی لوکس با قابلیت بسیار بالا در جادههای ناهموار تبدیل شد. بنز در سال ۲۰۱۸ با حفظ ظاهر قدیمی، کلاس G را کاملا از نو مهندسی کرد و حالا با تبدیل کردن آن به یک ماشین الکتریکی آینده این مدل را تضمین کرده است.
مدل الکتریکی کلاس G که با نام EQG به بازار عرضه خواهد شد، بر روی شاسی کنونی این مدل ساخته میشود. ظاهر ماشین هیچ فرقی با مدل بنزینی ندارد و تنها پنلی به جای جلوپنجره نصب شده که مارک بنز در آن با چراغی نورانی نمایش داده میشود.
ماشین چهار موتور الکتریکی دارد که روی هر چرخ سوار شده و راننده میتواند جداگانه میزان نیرویی که به هرچرخ فرستاده میشود را کنترل کند.
AMG بخش خودروهای تقویت شده مرسدس-بنز هم اولین محصول الکتریکی خود را در نمایشگاه خودروی مونیخ رونمایی کرد. این ماشین براساس مدل EQS بنز ساخته شده و دو موتور الکتریکی دارد که در قویترین مدل ۷۵۰ اسب بخار نیرو تولید میکند.
شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ماشین ۳.۸ ثانیه و حداکثر سرعتش ۲۵۰ کیلومتر در ساعت است.
AMG که به خاطر ساخت موتورهای بنزینی هشت و دوازده سیلندرش مشهور است، برای ماشینهای الکتریکی خود صدای این موتورها را به صورت دیجیتال بازسازی کرده است. با فشار دادن پدال گاز این صدا از بلندگوهای ماشین پخش میشود تا حسی مشابه با مدلهای دیگر AMG به راننده بدهد.
فیلیپ شیمر،مدیر AMG همزمان با رونمایی از این ماشین گفت که این بخش به زودی مدلهای الکتریکی بیشتری به محصولاتش اضافه خواهد کرد و امیدوار است این ماشینها نظر کسانی را جلب کند که تاکنون مشتری AMG نبودهاند.
آینده خودروسازی از نگاه بامو
بامو ایدهاش از خودروسازی همسو با محیط زیست را با رونمایی کانسپتی در مونیخ نمایش داد. کانسپت آی ویژن سیرکولار (i Vision Circular) به طور کامل با مواد بازیافتی ساخته شده است.
بخشهای مختلف طوری طراحی شده که میتوان آنها را به راحتی از ماشین جدا کرد و با تعمیر و بازسازی عمر ماشین طولانیتر میشود. در پایان عمر ماشین هم بازیافت قطعات آن سادهتر از خودروهای کنونی است.
آی ویژن سیرکولار یک هچبک چهار نفره است. اولیور زیپسه، مدیر بامو هنگام رونمایی ماشین گفت که این ماشین قرار نیست مبنای ساخت محصول جدیدی باشد و در عوض روشهایی را نمایش میدهد که بامو در آینده در ساخت همه مدلهایش به کار خواهد گرفت.
در طراحی ماشین همزمان بر لوکسبودن و سادگی تاکید شده؛ مثلا ماشین رنگ نشده و از چرم و کروم در اتاق استفاده نشده است. روکش صندلیها از مواد بازیافتی بطریهای پلاستیکی است. جلوپنجره ماشین به جای پلاستیک دو نمایشگر دیجیتال دارد که همزمان چراغهای جلوی ماشین را هم شکل دادهاند.
بامو خود را برای عرضه سری تازهای از محصولات الکتریکی آماده میکند که براساس پلتفرمی کاملا جدید به نام “نئو کلاس” ساخته خواهند شد. این ماشینها به احتمال زیاد از سال ۲۰۲۵ به بعد به بازار خواهد آمد و اولین مدل، ماشینی الکتریکی معادل سری ۳ این کارخانه است.
نمایش یک ماشین مسابقهای الکتریکی در غرفه پورشه، باعث گمانهزنیهای زیادی درباره مدل بعدی این کارخانه شد.
“میشن آر” یک ماشین مسابقهای است که دو موتور الکتریکی دارد و در مجموع ۱۱۰۰ اسب بخار نیرو تولید میکند. شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر ماشین کمتر از ۲.۵ ثانیه و حداکثر سرعتش بیش از ۳۰۰ کیلومتر در ساعت اعلام شده است.
پورشه میگوید این ماشین را با ایده برگزاری سری تازهای از مسابقات اتومبیلرانی طراحی کرده است. اما اکثر رسانهها پیشبینی کردهاند که این کانسپت، مبنای ساخت مدل اسپرت دو نفره الکتریکی است که تا چند سال دیگر به بازار خواهد آمد. هم اندازه بودن این کانسپت با مدل ۷۱۸، ماشین دو نفره کوچک کنونی کارخانه بیشتر به این شایعهها دامن زده است.
تایکان، تنها مدل الکتریکی پورشه که دو سال پیش به بازار آمد، بسیار موفق بوده است. الیور بلوم، مدیر پورشه میگوید تقاضا برای تایکان آنقدر زیاد است که خریداران باید شش ماه برای تحویل ماشین صبر کنند.