هفته سوم اسفندماه بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبلغ و جزئیات وام ازدواج را تعیین کردند. طبق موافقت نمایندگان، قرار شد تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای زوجهایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ابتدای سال ۱۳۹۷ بوده، یک میلیارد و ۲۰۰میلیون ریال با دوره بازپرداخت ۱۰ساله و تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای مردان زیر ۲۵سال و زنان زیر ۲۳سال، یک میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال پرداخت شود. در واقع به زوجهایی که هر دو واجد این شرایط باشند، در مجموع ۳۰۰میلیون و اگر تنها یکی از آنها در این دستهها قرار بگیرد در مجموع ۲۷۰میلیون و اگر هیچکدام در این بازه سنی قرار نگیرند در مجموع ۲۴۰میلیون تعلق میگیرد.
امروز بانک مرکزی بر اساس بند ”الف“ تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، بخشنامه اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را به شبکه بانکی ابلاغ کرد. همانطور که پیشتر نیز اعلام شده بود بانک مرکزی مکلف شد از محل ۱۰۰درصد مانده سپردههای قرض الحسنه و ۵۰درصد سپردههای قرض الحسنه جاری شبکه بانکی، تسهیلات موضوع این بند را با اولویت نخست از طریق بانکهای عامل تامین کند. همچنین بانکها باید براساس اعتبارسنجی متقاضیان، حداکثر با اخذ سفته و یا یک ضامن معتبر اقدام به پرداخت تسهیلات کنند. مسئولیت حسن اجرای حکم این بند نیز بر عهده بانک مرکزی، بانکهای عامل و کلیه مدیران و کارکنان ذیربط گذاشته شد. عدم اجرا یا تاخیر در پرداخت این تسهیلات تخلف محسوب شده و قابل پیگیری در مراجع ذی صلاح است. همچنین تمام بانکها موظف شدند تا به صورت ماهانه، تعداد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداختی و تعداد افراد در نوبت دریافت را به صورت عمومی اعلام کنند.
علاوه بر این موارد، اعلام شد با توجه به مفاد ماده ۵۰ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، این تسهیلات به افراد درجشده در این قانون دو برابر افراد عادی تعلق میگیرد.
گفتنی است بانک مرکزی تاکید کرد ترتیبی اتخاذ شود تا حداکثر طی یک هفته از تاریخ وصول این نامه، موضوع به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ و یک نسخه از ابلاغیه مربوطه به این بانک ارسال شود.