چای لاغری می تواند تا حدی شما را لاغر کند و باعث چربی سوزی شود. محققان می گویند که چای لغری می تواند ۳ تا ۷ کیلوگرم در یک ماه از وزن شما بکاهد. در ادامه این مطلب ۱۰ چای لاغری مفید را به شما معرفی می کنیم.
به گزارش اقتصاد آنلاین؛ در این بخش روزانه ۱۰ نوع چای لاغری را معرفی می کنیم که می توانند باعث کاهش وزن شما شوند و شما را لاغر کنند. در تبلیغات تلویزیونی و یا شبکه های اجتماعی حتما در مورد انواع چای لاغری زیاد خوانده اید و شنیده اید.
چای سیاه
چای سیاه برای ایرانیان بسیار محبوب است. این نوشیدنی موادی دارد که در چای سفید و سبز پیدا نمی شود. چای سیاه هم مانند چای سبز خاصیت لاغر کنندگی دارد.
چای سیاه دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان موسوم به فلاونوئید و پلی فنول است که باعث کاهش وزن می شود. پلی فنول در جای سیاه باعث ساخت اسیدهای چرب کوتاه می شود. در نهایت باعث افزایش متابولیسم بدن می شود.
چای اولانگ
چای اولانگ چای چینی است که بعد از خشک کردن مقداری تخمیر می شود. این چای دارای میوه های خشک و عطر زیادی است و طعم آن منحصر بفرد است. این چای هم مانند نمونه های بالا باعث سوختن بیشتر چربی ها می شود و در نتیجه می تواند وزن شما را کاهش دهد.
پلی فنول می تواند به سرعت باعث افزایش سوخت و ساز بدن شود و همین باعث از دست دادن وزن می شود و چای اولانگ دارای کافئین و کاتچین است. این ۲ ماده در همکاری با هم باعث افزایش متابولیسم بدن و سوزاندن بیشتر چربی ها می شود.
چای سفید
چای سفید خیلی دیر خشک می شود و این گیاه وقتی که هنوز جوان است برداشت می شود. طعم آن نسبت به باقی چای ها تقریبا شیرین است. در تحقیقات مشخص شده است که چای سفید باعث از بین رفتن سلول های سرطانی می شود.
مقدار کاتچین موجود در چی سفید و چای سبز مساوی است و هر دو به یک اندازه می توانند باعث کاهش ون و افزایش متابولیسم شوند. چای سفید از شکل گیری سلول های چربی هم پیشگیری می کند. این امر باعث تسریع روند چربی سوزی می شود.
چای رویبوس
دمنوش رویبوس از برگها و ساقههای نازک نوعی گیاه آفریقایی موسوم بـه Aspalathus تهیه میشود. این دمنوش برای سلامت هر چـه بیشتر بدن بسیار مفید اسـت. در تحقیقات اخیر هم ثابت شده کـه برای لاغری و حفظ تناسب اندام نیز چای مناسبی اسـت.
این دمنوش حاوی آنتیاکسیدانهایی هم چون آسپالاتین و نوتوفاگین اسـت کـه هردو مسئول از بین بردن رادیکالهای آزاد اکسیژن هستند کـه برای بدن مضر بوده و بـه ساختار DNA ضربه وارد می کنند. بعلاوه، این آنتیاکسیدانها بـه تنظیم قندخون و انسولین کمک شایانی می کنند. این چای شیرین و کمکالری اسـت و میتواند بهترین جای گزین برای نوشیدنیهای شیرین باشد.
چای ماتچا
چای Matcha کـه بعنوان پودر چای هم شناخته میشود از گیاهی چای سبز بدست می آید. با این تفاوت کـه ماتچا در رابطه با تناسب اندام و لاغری بسیار قدرتمندتر از چای سبز عمل می کند. ۱ گرم از این چای حدود ۳ واحد کالری دارد.
بعلاوه، هم چون چای سبز، پودر چای حاوی مقادیر زیادی آنتیاکسیدان اسـت کـه بـه دفع سموم بدن، التیام عملکرد سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب و ورم در سیستم داخلی بدن کمک می کند.
چای بادرنجبویه
بادرنجبویه نوعی دمنوش گیاهی اسـت کـه خاصیت آرامشبخشی و تسکین درد دارد و یکی از بهترین چایها برای پاک سازی عمومی بدن بشمار می رود. بادرنجبویه جزو خانواده نعنا فلفلیهاست و از ویژگی های آن میتوان بـه کاهش استرس، التیام وضعیت خواب، تقویت پوست و مو اشاره کرد.
این چای همچنین برای کسانی مفید اسـت کـه میخواهند سیستم گوارش بدن خودرا التیام بخشید و بـه پاکسازی داخلی بپردازند. بادرنجبویه سبب تسریع روند هضم غذا می شود. آنتیاکسیدانهای موجود دراین گیاه مقوی بـه پاک سازی جریان خون و دفع سموم میپردازد و هورمونهای مربوط بـه شکم را تحت بازرسی دارد بـه کاهش اشتها کمک می کند.
چای دارچین
دارچین بوی شیرین و خوشایندی دارد ودر تعداد زیادی از غذاها و دسرها مورداستفاده قرار میگیرد. چای دارچین بـهطور طبیعی بـه کاهش کالریهای بدن و میزان قندخون کمک میکند. همین امر باعث می شود تا فرد با سرعت بیشتر لاغر شود. مصرف منظم چای دارچین بـه پاک سازی و تقویت سیستم گوارش بدن نیز کمک می کند و می توان ازآن بعنوان دارویی معجزهآسا برای تناسب اندام استفاده کرد.
دارچین بـهویژه چربیهای شکم را آب می کند. ترکیب پودر دارچین و عسل از تجمع چربیها در بدن جلوگیری میکند و متابولیسم بدن را نیز افزایش میدهد. مادهای موسوم بـه سینامالدئید در دارچین وجوددارد کـه حاوی مقادیر زیادی آنتیاکسیدنهای پلیفنول اسـت.
چای زردچوبه
زردچوبه خواص بی شماری برای سلامتی بدن انسان دارد. تا حد ممکن از این ادویه در غذا های خود استفاده کنید. از جمله مزایای مصرف همیشگی زردچوبه باید بـه افزایش متابولیسم بدن، کاهش التهاب و از بین بردن چاقی مفرط اسـت. این ادویه زردرنگ برای از بین بردن عارضههای متابولیک بدن نیز بسیار مفید اسـت.
آنتیاکسیدان موجود در زردچوبه کورکومین اسـت کـه همان ماده رنگی زردچوبه اسـت. این ماده التهاب سلولهای بدن را از بین میبرد.
دمنوش لیموترش و زنجبیل موثر برای لاغری
لیمو و زنجبیل برای تقویت سیستم گوارش و افزایش متابولیسم بدن بسیار مفید هستند. جالب اسـت بدانید این دمنوش سه برابر بیشتر از قهوه میتواند سیستم ایمنی بدن شـما را تقویت کند. این ترکیب همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین C اسـت.
بعلاوه، زنجبیل قابلیت تنظیم قندخون را دارد ودر نتیجه برای نظارت میزان گرسنگی و کاهش اشتها میتواند بسیار مفید فایده باشد.
مواد لازم برای دمنوش زنجبیل و لیمو :
آب داغ ۲۵۰ میلی لیتر معادل ۱ لیوان
عسل ۲۵ گرم معادل ۱ قاشق
آب لیموترش ۱ قاشق چایخوری
زنجبیل آسیاب شده نصف قاشق چایخوری
دارچین یک و نیم قاشق چایخوری
دمنوش زنجبیل و لیمو
روش تهیه دمنوش زنجبیل و لیمو:
زنجبیل و دارچین را دریک لیوان آب جوش ریخته و هم بزنید. آب لیمو ترش و عسل را نیز اضافه کنید. اجازه دهید بـه مدت ۵ دقیقه بماند و سپس این نوشیدنی گرم خوشمزه را نوش جان کنید. اگر فشار خونتان بالاست قبل از مصرف زنجبیل با دکتر مشورت کرده ودر مصرف آن زیاده روی نکنید.
دمنوش چای سبز
چای سبز یکی از بهترین گزینهها برای لاغری اسـت. بـه این خاطر کـه این چای حاوی مقدار زیادی کاتچین اسـت. کاتچین نوعی آنتی اکسیدان طبیعی اسـت کـه میتواند سوخت و ساز بدن را التیام ببخشد و سوختن چربی را سریعتر کند؛ مخصوصا چربیهای شکم.
همچنین حاوی مواد بایواکتیو همانند کافئین و EGCG اسـت کـه تاثیر بسیار زیادی در متابولیسم بدن دارد. چای سبز همچنین سبب افزایش هورمونهای مسئول سوختن چربی در سیستم داخلی بدن اسـت. بـه این ترتیب کـه چربی بیشتری در جریان خون تولید و آن رابه انرژی تدیل می کنند.
چای Puerh
Puerh نوعی چای سیاه چینی اسـت کـه در استان یونان چین کشت و برداشت میشود. این چای پس از تخمیر مورد استفاده قرار میگیرد. همین فرایندهای شیمیایی باعث می شود تا این چای سیاه خواص زیادی پیدا کند. Puerh را در آفتاب خشک میکنند. این چای خاصیت آرامشبخش دارد و بهتر اسـت بعد از غذا نوشیده شود. هر چـه زمان نگه داری آن طولانیتر شود، عطر چای بیشتر خواهد شد.
آزمایشات گوناگونی در راستای نقش چای Puerh در لاغری صورت گرفته و مشخص شده مواد تشکیل دهنده چای، در تسریع روند تولید چربی بـه انرژی نقش بسیار مهمی دارند. این مساله از تجمع چربیها در بافتهای بدن جلوگیری میکند . همچنین بـه کم شدن تریگلیسیرید خون و قندخون هم جلوگیری میکند.
اما مصرف چای های لاغری ممکن است عوارضی هم در پی داشته باشند یا نه؟ پاسخ این سوال را در ادامه مطلب می خوانید.
عوارض و خطرات مصرف چای لغری برای سلامت
به صورت لی این روزها افراد بیشتر به کاهش وزن و تناسب اندام دقت می کنند. بعضی از تولید کنندگان مواد غذایی از این مسئله ممکن است سوء استفاده کنند و با تولید و عرضه مواد غذایی مانند انواع چای لاغری در بازار، نظر بسیاری از مصرف کنندگان را به خود جلب کنند. ولی آیا مصرف روزی یک یا چند لیوان چای، واقعا می تواند باعث لاغری شود؟ مواد تشکیل دهنده این چای ها چه هستند؟ آیا مصرف این محصولات می تواند به سلامت آسب وارد کند؟ در ادامه با ما همراه باشید.
چای لاغری، واقعیت یا افسانه؟
اگر فردی رژیم غذایی اصولی و سالمی نداشته باشد یا در طول روز به اندازه کافی فعالیت بدنی انجام ندهد، نمی تواند فقط بامصرف چای یا هر محصول لاغری دیگری، امیدی به کاهش وزن داشته باشد. کاهش وزن در اثر برهم زدن موازنه بین دریافت و سوزاندن کالری در بدن اتفاق می افتد که این اتفاق هم فقط با نوشیدن یک نوع چای خاص، نخواهد افتاد.
مواد تشکیل دهنده چای های لاغری چه هستند ؟
معمولاچای هایی که برای لاغری تولید و روانه بازار می شوند، دارای ترکیب هایی مانند چای سبز و مواد ملینی مثل پودر سنا هستند.
مکانیسم اثر این ترکیب ها به چه صورت است ؟
معمولا انواع چای (هم چای سبز و هم سیاه) می توانند تا حدی باعث افزایش ضربان قلب شوند. این افزایش ضربان قلب هم می تواند تا اندازه ای بالا رفتن متابولیسم پایه و افزایش سوخت وساز را به دنبال داشته باشد، اما این افزایش سوخت وساز، واقعابه اندازه ای نیست که بتوانیم برای کاهش وزن چشمگیر روی آن حساب کنیم. از طرف دیگر، اگر فردی در وعده ها و میان وعده های غذایی، خوراکی های حجیم و پرکالری مصرف کند، نباید امید به کاهش وزن با مصرف چای لاغری داشته باشد و به هیچ وجه به هدف خود نخواهد رسید.
آیا مصرف بیش از اندازه چای سبز یا هر نوع چای دیگری با هدف کاهش وزن، می تواند ضرری هم داشته باشد ؟
انواع نوشیدنی های حاوی کافئین و پلیفنول ها مانند چای سبز، سیاه یا قهوه، جزو نوشیدنی های مدری محسوب می شوند که دفع آب از بدن را افزایش می دهند. زمانی که آب بدن بیش از اندازه دفع می شود، املاحی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم هم از بدن دفع خواهند شد و تعادل آب و الکترولیت بدن به هم می خورد. ضمن اینکه ترکیب های کافئین دار می توانند باعث کندی حرکات دستگاه گوارش شوند و ابتلا به یبوست را در پی داشته باشند. به همین دلیل از ترکیب های ملینی مانند پودر سنا در تولید چای های لاغری استفاده می کنند.در ضمن مصرف کافئین به مقدار زیاد و حوالی خواب شبانه باعث اختلال خواب و منجر به افت سوخت و ساز و نیز پرخوری عصبی در روز بعد خواهد شد . منبع: روزانه