بورس کالا و بازار فولاد در یک مسیر

تاریخ ارسال : 06 مه 2014 ساعت : 5:56 ق.ظ 0 نظر
Print Friendly, PDF & Email

پس از آنکه معامله مقاطع روز یکشنبه رینگ فولاد انتظار معامله‌گران را برآورده نکرد و تصویری ضعیف از خود نشان داد، قیمت‌‌ها در بازار آهن دوباره کاهش یافت. البته همین روند روز گذشته نیز دوباره تکرار شد؛ چراکه معاملات مربوط به انواع ورق فولاد مبارکه با اضافه عرضه و ثبات قیمت‌های پایه در تالار صنعتی بورس کالا روبه رو شد که در ادامه با اثرگذاری بر قیمت‌های بازاری ورق و مقاطع طولی شرایط را برای ریزش یا ثبات دوباره قیمت این دسته از محصولات در بازار آزاد فراهم ساخت.
دوشنبه فولاد مبارکه اصفهان ورق گرم B را با قیمت پایه 1670 تومان در حجم 29 هزار 700 تن عرضه کرد که تا پایان زمان معاملات در مجموع 6930 تن آن معادل 23 درصد از حجم عرضه این محصول خریداری شد. در همین حال ورق گرم C هم با قیمت اعلامی 1707 تومان به میزان 40 هزار و 700 تن روی تابلو معاملات آمد که این محصول نیز تنها در حدود 22 درصد خریداری شد.
دیگر محصول عرضه شده از سوی این کارخانه ورق سرد B با نرخ 2020 تومان بود که از 3000 تن حجم عرضه معادل 2400 تن آن در زمان رسمی معاملات و مچینگ به فروش رسید. البته ورق گالوانیزه در میان سایر محصولاتی که در این روز ارائه شد، شرایط بهتری برای معامله داشت؛ چراکه از 4000 تن حجم عرضه این محصول، 96 درصد آن یعنی 3850 تن خریداری شد. در نهایت آخرین محصولی که روز گذشته به تابلو معاملات آمد ورق قلع اندود فولاد مبارکه با قیمت پایه 3186 تومان بود که این محصول هم با 1950 تن اضافه عرضه در تالار صنعتی روبه‌رو شد.
روز دوشنبه همچنین 40 هزار و 930 تن انواع ورق توسط کارگزاران در سیستم مبادلاتی مچینگ ثبت شد.
یکی از فعالان بازار ورق در ارتباط با روند مبادلات خارج از بورس این دسته از محصولات طی روزهای اخیر گفت: در بازار آزاد ورق با کمبود عرضه مواجهیم؛ چراکه واردات این محصولات مانند گذشته جذاب نیست و فولاد مبارکه هم محدودیت‌ها و به اصطلاح فیلترهای زیادی برای عرضه و فروش تولیدات خود به بازار داخلی دارد، این شرایط در کنار مشکلی که خریداران در تامین نقدینگی دارند موجب شده از هفته گذشته تاکنون انواع ورق به‌طور متوسط با 100 تومان کاهش در هر کیلو روبه رو شوند.
این آگاه بازار افزود: به عنوان مثال در بازار ورق گالوانیزه نیز با آنکه در فصل تقاضای این محصول برای تولید کولر هستیم، اما تقاضا به شدت محدود و ضعیف است و خریداران رغبتی به معامله این ورق از خود نشان نمی‌دهند.
البته این نکته را نیز باید افزود که انواع ورق فولادی غالبا کاربرد صنعتی دارند نه ساختمانی، به این جهت ضعف در تقاضای خرید این محصول که از سال گذشته تاکنون تداوم داشته خود علامت دیگری از رکود اقتصادی کشور است.
در شرایط فعلی که بورس کالا نیز در جبهه بازار قرار گرفته و معاملاتی کم رونق و بی‌جان را تجربه می‌کند، معامله گران از تثبیت قیمت‌ها و کم شدن از دامنه نوسان نرخ آهن‌آلات در بازار طی روزهای آینده سخن می‌گویند. این طیف معتقدند با اتمام مذاکرات ایران و گروه 5+1 اگر توافق مورد انتظار صورت گیرد بازار با شوکی کوتاه مدت روبه رو شده و دوباره نزولی می‌شود، اما پس از آن انتظار برای روشن شدن وجوه اقتصادی این توافق موجب خواهد شد رکود تقاضا در خلال ماه‌های بعد عمیق‌تر از روزهای اخیر شود. هرچند عده‌ای دیگر از فعالان بازار می‌گویند: حتی با فرض توافق هسته‌ای، به این علت که نرخ سود بانکی به کمتر از میزانی که مدنظر سپرده‌گذاران بوده کاهش یافته است، نقدینگی به بازار مسکن سوق پیدا می‌کند و پس از یک دوره استراحت بازار آهن، روند مبادلات محصولات فولادی به علت رونق صنعت ساخت و ساز جان دوباره‌ای‌می‌گیرد.

دیدگاه شما

خبرنامه