ضرر شدید صنایع عربستان از کاهش قیمت نفت

تاریخ ارسال : 20 ژانویه 2015 ساعت : 7:39 ق.ظ 0 نظر
Print Friendly, PDF & Email

شرکت صنایع پایه عربستان یکی از بزرگترین گروه‌های پتروشیمی جهان در گزارشی اعلام کرد که درآمد خالص این شرکت در سه ماهه چهارم سال گذشته ٢٩ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از رویترز، به دلیل سقوط بهای جهانی نفت این آمار به شدت کمتر از پیش‌بینی‌های تحلیلگران در خصوص درآمد شرکت صنایع پایه عربستان(سابیک) است.

محمد المادی، مدیرعامل سابیک در جمع خبرنگاران گفت: چشم انداز این شرکت برای سال ٢٠١۵ به قیمت نفت بستگی دارد و بنابراین غیرقابل پیش بینی است، اما سابیک در ابتدای سال جاری با چالش‌هایی مواجه شده است.

بهای نفت که به شدت به قیمت فرآورده‌های پتروشیمی وابسته است از ماه ژوئن گذشته تاکنون بیش از ۵٠ درصد کاهش یافته است.

شرکت صنایع پایه عربستان در سه ماهه منتهی به ٣١ دسامبر چهار میلیارد و ٣۶٠ میلیون ریال(یک میلیارد و ١۶٠ میلیون دلار) درآمدزایی داشته در حالیکه درآمد این شرکت در دوره مشابه سال قبل شش میلیارد و ١۶٠ میلیون ریال بود.

این درحالی است که فروش این شرکت نسبت به دوره مشابه سال قبل ١٠ درصد کاهش یافته و به ۴٣ میلیارد و ۴٠٠ میلیون ریال رسیده است.

سود سابیک بسیار پایین تر از متوسط پیش‌بینی شده توسط تحلیلگران است که درآمد این شرکت را پنج میلیارد و ۵٠٠ میلیون ریال پیش بینی کرده بودند. این آمار همچنین پایین تر از سود خالص سابیک در سه ماهه سوم ٢٠١۴ است که معادل شش میلیارد و ١٨٠ میلیون ریال بود.

مدیر عامل شرکت صنایع پایه عربستان گفت: این شرکت ٧٠ درصد آن متعلق به دولت است به استراتژی بلند مدت خود مبنی بر متمرکز سرمایه‌گذاریها در چین، آمریکای شمالی و عربستان روی مواد خام یا بازارهای سابیک ادامه خواهد داد.

المادی افزود: این شرکت به کسب فرصت‌های کسب و کار در آمریکا و سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز شیل آمریکا ادامه خواهد داد.

وی سال گذشته اعلام کرد انتظار می‌رود این شرکت در سال ٢٠١۴ وارد بازار نفت شیل شود.

رئیس سابیک در پاسخ به سوالی درباره خطرات سقوط قیمت برای اقتصاد عربستان گفت: بودجه عربستان همچنان بالا است. سکته قیمت نفت برای اولین بار نیست و آخرین بار نیز نخواهد بود و عربستان به راه خود ادامه خواهد داد.

وی افزود: شرکت صنایع پایه عربستان همچنان در حال مطالعه ایده احداث یک کارخانه تبدیل نفت به مواد شیمیایی است که به این شرکت اجازه می دهد که محصولات خود را تنوع ببخشد. اگرچه وی به هزینه های احتمالی این پروژه اشاره نکرد.

وی گفت: استراتژی سابیک این نیست که در یک محصول باقی بماند.

منبع: ایسنا

دیدگاه شما

خبرنامه