از سرگیری صادرات هندوانه ایران

تاریخ ارسال : 04 مه 2015 ساعت : 11:26 ق.ظ 0 نظر
Print Friendly, PDF & Email

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که هندوانه‌های صادراتی ایران تولید زمستانی بوده و مشکل مصرف آب ندارد، گفت: صادرات هندوانه‌ پس از رفع مشکل از سر گرفته شد.
عباس کشاورز معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌‌وگو با فارس در مورد هندوانه‌های صادراتی ایران پس فرستاده شده از کشورهای عربی گفت: تمامی هندوانه‌های صادراتی برگ گواهی بهداشتی دارند و سازمان حفظ نباتات برای همه محموله‌های صادراتی گواهی بهداشتی صادر می‌کند.

وی با بیان اینکه هندوانه‌های صادراتی عاری از هر گونه آفت بوده‌اند، افزود: در بین برخی از کامیون‌های حامل هندوانه‌ صادراتی به کشورهای عربی هندوانه‌هایی سوراخ دار مشاهده شده که این سوراخ‌ها بر اثر تخم گذاری آفت کرم سرخرطومی ایجاد شده است.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هندوانه یکی از میزبان‌های آفت کرم سرخرطومی است، اظهار داشت: این آفت با نشستن بر روی پوست هندوانه سوراخی بر روی آن ایجاد می‌کند که تعدادی محدودی از هندوانه‌های صادراتی به کشورهای عربی دچار این عارضه بوده‌اند، ولی هیچ‌گونه آفتی نداشته و فقط اثر آفت بر روی هندوانه‌ها مانده است.

کشاورز تصریح کرد: انتشار این مطالب توسط برخی تجار انحصار طلب عرب که نمی‌خواهند بازار صادرات هندوانه را از دست بدهند، انجام شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: براثر انتشار خبر هندوانه‌ها آفت‌زده چند روز صادرات هندوانه متوقف شد، اما از یکشنبه 13 اردیبهشت صادرات این محصول مجدد آغاز شده است.

کشاورز تصریح کرد: یکی از کشورهای عربی بر روی هندوانه‌های آفت‌زده نمونه‌برداری و آزمایش کرده و شفاهی نتیجه آزمایشات را مبنی بر اینکه این محصولات مشکل خاصی از نظر سلامتی برای مصرف ندارند، را اعلام کرده اما تا چند روز آینده جواب کتبی و رسمی را اعلام می‌کنند.

وی با تأکید بر این موضوع که باید در مورد محصولات صادراتی دقت مضاعفی صورت گیرد، اظهار داشت: هندوانه‌های تولید ایران هم‌اکنون به ترکیه صادر می‌شود و اگر مشکلی از نظر سلامت داشت، قطعا ترکیه اقدام به واردات این محصول نمی‌کرد، ضمن اینکه برخی از محصولات کشاورزی ایرانی از ترکیه صادرات مجدد می‌شود.

کشاورز در پاسخ به این سؤال که چرا علیرغم کمبود آب در کشور محصولی مانند هندوانه صادر می‌شود، گفت: این هندوانه‌ها در فصل زمستان که نیاز آبی خیلی کمی دارند، تولید شده است و از نظر وزارت جهاد کشاورزی مشکل مصرف آب ندارند.

وی افزود: این محصولات در مناطقی مانند جاسک، میناب و استان‌های جنوبی تولید می‌شود که رقیبی برای تولید آن در این مناطق وجود ندارد.

دیدگاه شما

خبرنامه