بدترین حالت ها برای بازار سنگ آهن

تاریخ ارسال : 17 مه 2015 ساعت : 6:57 ب.ظ 0 نظر
Print Friendly, PDF & Email

بر اساس نظرسنجی رویترز احتمالا تقاضای سنگ آهن امسال و سال آینده با رکود روبرو خواهد شد. علت این امر افزایش عرضه از طرف تولیدکنندگان بسیار بزرگ و کاهش تقاضای فولاد در چین می باشد. برخی از تحلیلگران فکر می کنند که وضعیت موجود بدترین شرایط است و ادامه خواهد داشت. قیمت فولاد به شدت کاهش پیدا کرده در حالی که قیمت سنگ آهن هم به یک سوم قیمت قبلی خود رسیده است. این کاهش شدید قیمت باعث شده تا تولید کنندگان سنگ آهن در استرالیا و برزیل تولید را کاهش دهند. بر اساس این نظرسنجی سنگ آهن خلوص ۶٢ درصد در سال جاری ۵۶ دلار هر تن میانگین قیمت خواهد داشت و در سال آینده به حداکثر ۵٨ دلار هر تن خشک سی اف آر چین می رسد. این در حالی است که نظرسنجی های قبلی در ژانویه متوسط قیمت را برای امسال ۶٨ دلار و برای سال آینده ۶۵ دلار هر تن پیش بینی کرده بودند.
یک واسطه سنگ آهن اظهار داشت اگر معدن داران بسیار بزرگ همچنان به سیاست تولید و رقابت خود برای گرفتن سهم بیشتر بازار ادامه دهند بازار همچنان رو به تنزل خواهد ماند. بنابراین قیمت ها هنوز به کف خود نرسیده است. بک تاجر دیگر برآورد می کند که متوسط قیمت برای امسال و سال آینده ۴۵ دلار هر تن سی اف آر باشد. از نگاه او حداقل قیمت، قیمتی است که به هزینه تولیدکنندگان بزرگ نزدیک باشد.
از آنجایی که هزینه تولید برای دو غول معدنی استرالیا زیر ٢٠ دلار است باید انتظار کاهش قیمت بیشتر را داشت. شاید قیمت تا اواخر امسال به ۴٠ دلار و سال آینده به ٣۵ دلار هر تن خشک سی اف آر چین نیز برسد. موسسه مورگان استنلی پیش بینی کرده که مازاد عرضه سنگ آهن امسال ١٢۵ میلیون تن است و با توجه به میزان ظرفیت تولید شرکت های معدنی تا سال ٢٠٢٠ این مازاد ٣ برابر خواهد شد. به پیش بینی این موسسه قیمت سنگ آهن در طول سال جاری ٧٠ تا ٨٠ دلار خواهد بود.
علت افزایش قیمت در طول ماه گذشته کاهش صادرات از استرالیا و برزیل به علت بدی هوا بوده است در حالی که در همین مدت کارخانه های چینی در حال بازسازی موجودی انبار ها بودند. افزایش قیمت ماه آوریل باعث شده که برخی از تولیدکنندگان کوچک برای این که از این وضعیت سودی ببرند تولید را افزایش دهند. یک عامل دیگر تقاضای ضعیف فولاد در بازار چین است. اکثر دست اندرکاران پیش بینی می کنند که این افت تقاضا ادامه یابد. مصرف فولاد در بازار چین سال گذشته شروع به تنزل کرد که از سال ١٩٨١ تاکنون بی سابقه بوده است. این امر باعث شد تا تولیدکنندگان چینی محصولاتشان را روانه بازارهای خارجی کنند.
موسسه گلدمن ساچس اخیرا اعلام کرد که آمار مشخص و دقیقی برای مصرف فولاد وجود ندارد. اما این موسسه پیش بینی می کند که در سال ٢٠١۵ مصرف فولاد یک درصد کاهش یابد و این روند کاهشی تا سال ٢٠١٧ ادامه خواهد داشت.
منبع: reuters

دیدگاه شما

خبرنامه