تیر غول‌های سنگ آهن به سنگ خورد

تاریخ ارسال : 07 ژوئن 2015 ساعت : 3:34 ب.ظ 0 نظر
Print Friendly, PDF & Email

به نظر می رسد هر اندازه که برنامه معدنکاران بزرگ سنگ آهن برای حذف رقیبان کوچکترشان از بازار خوب طراحی شده اما مطمئنا عالی از آب درنیامده است.
مطالب زیادی درباره استفاده سه معدنکار بزرگ سنگ آهن جهان از معادن کم هزینه و تولید بالا برای عرض اندام در برابر رقیبانشان گفته شده است.
اما مشکل واله برزیل و شرکتهای انگلیسی-استرالیایی ریوتینتو و بی اچ پی بیلیتون این است که نشانه ها آنطور که امیدوار بودند، مشاهده نمی شوند.
مطمئنا آمار تجارت چین نشان می دهد سهم استرالیا در واردات سنگ آهن افزایش یافته اما به نظر می‌رسد نرخ رشد مذکور در حال کند شدن است‌.
واردات سنگ آهن چین از استرالیا در چهار ماه اول امسال به ١٩۵,٨۴۵ میلیون تن یا ۶٣.٧ درصد از مجموع ٣٠٧.٢٨٢ میلیون تن رسید.
این رقم بالاتر از سهم ۵٨,٧ درصد است که استرالیا برای کل سال ٢٠١۴ داشت اما به نظر می رسد روند رشد سهم این کشور در بازار سنگ آهن چین در حال کند شدن است.
وضعیت برزیل از این هم بدتر است و در واقع اندکی از سهم بازارش را از دست داده است. واردات سنگ آهن چین از برزیل در چهار ماه اول سال ٢٠١۵ به ۵٧,۵۴ میلیون تن یا ١٨.٣ درصد از کل تولید رسید.
این رقم کمتر از ١٨,٧ درصد سهم برزیل از بازار سنگ آهن چین در سال ٢٠١۴ ، ١٨.٩ درصد در سال ٢٠١٣ و ٢٢ درصد در سال ٢٠١٢ است.
براساس گزارش رویترز، اگرچه استرالیا و برزیل در چهار ماه اول امسال در ٨٢,۵ درصد از واردات سنگ آهن چین سهیم بودند، اما همچنان ۵۴ میلیون تن توسط تامین کنندگان دیگر به این بازار عرضه شد. این همان وارداتی است که معدنکاران بزرگ تلاش می کنند در ماههای آینده از بازار حذف کنند اما چنین اقدامی چالش برانگیز خواهد بود.
آفریقای جنوبی که سومین صادرکننده بزرگ سنگ آهن به چین است شاهد کاهش اندک سهم بازارش به ۴,۶ درصد در چهار ماه اول امسال در مقایسه با ۴.٨ درصد در سال ٢٠١۴ بود.
در میان صادرکنندگان کوچک دیگر کاهش چشمگیری در صادرات ایران، موریتانی و سیرالئون وجود داشت اما اوکراین و روسیه شاهد رشد قوی بودند.
اگرچه این وضعیت نشان دهنده روی آوردن فولادسازان چینی به تولیدکنندگان استرالیایی است اما آنها همچنان تمایل به خرید از کشورهای دیگر را نشان می دهند.
براساس گزارش رویترز، مشکل دیگری که معدنکاران بزرگ دارند این است که واردات سنگ آهن و تولید فولاد چین برخلاف پیش بینی آنها برای یک رشد قوی در ١٠ سال آینده، رشد نمی‌کنند.
در مجموع معدنکاران سنگ آهن طی روزهای اخیر با رشد ضعیف در واردات چین و ادامه صادرات کشورهای دیگر بجز استرالیا و برزیل به چین مواجه شدند.
منبع: ماین نیوز

دیدگاه شما

خبرنامه