فلز سرخ تماشاگر تکرار سناریوی مذاکرات

تاریخ ارسال : 29 ژوئن 2015 ساعت : 9:55 ق.ظ 0 نظر
Print Friendly, PDF & Email

همان طور که بر‌اساس پیش‌بینی کارشناسان و فعالان حوزه فلزات پایه انتظار می‌رفت قیمت مس روز یکشنبه در بازار آزاد با افت 200 تومانی در هر کیلو مواجه شد، این در حالی است که فلز سرخ در معاملات روز گذشته بورس کالای ایران نیز کاهش بیش از 160 تومانی را در هر کیلو تجربه کرد. میانگین قیمت مس در بورس فلزات لندن در کنار نوسان رو به پایین نرخ ارز عامل مهمی بر این روند کاهشی قیمت‌ها در بازار داخلی این محصولات بوده است.
به گفته کارشناسان نوسان‌های قیمت نفت، نرخ این فلز را در بازارهای جهانی دچار نوسان کرده و همین امر موجب شده تا بازار داخلی مس نیز علاوه ‌بر رکود نسبتا طولانی بازار، متاثر از عوامل جهانی باشد. البته در این میان با توجه به نزدیکی به آخرین دور از گفت‌وگوهای ایران و 1+5 انعکاس هر خبری پشت درهای بسته اعم از مثبت و منفی می‌تواند بازار داخلی این محصولات را تحت‌الشعاع قرار دهد.
البته کارشناسان در این راستا موارد مختلفی از آثار مثبت رفع تحریم‌ها را بر بازار فلزات رنگی بر‌می‌شمارند و معتقدند که بازگشت نقدینگی به این بازار، افت هزینه‌های تولید، افزایش فروش و صادرات همگی از جمله نتایج توافق ایران و غرب محسوب می‌شوند.
برخی از کارشناسان حوزه فلزات پایه معتقدند که در صورت کاهش محدودیت‌های بین‌المللی صادرات فلزات پایه به ویژه در حال حاضر که با مازاد این محصولات در داخل رو‌به‌رو هستیم می‌تواند عامل مهمی در رونق بازار داخلی فلزات اساسی باشد.
از طرفی با برداشته شدن تحریم‌ها و تسهیل انتقالات ارزی، اگر صادرات این محصولات از طریق تالار صادراتی بورس کالای ایران انجام شود از ریسک کمتری برخوردار خواهد بود و در این صورت هزینه‌های انتقال کمتری را هم در بر خواهد داشت و می‌توان با کشورهای غیر‌همسایه نیز مبادلات تجاری بیشتری انجام داد.
از طرفی نیز با توجه به کاهش قیمت دلار و تسهیل مبادلات مالی، واردات مواد اولیه نیز به سهولت و سرعت انجام خواهد گرفت که در این صورت با افزایش تولید و رونق بازارهای صادراتی هم تعادل بازار داخلی حفظ خواهد شد و هم تولیدکنندگان می‌توانند به راحتی با سایر کشورها به رقابت بپردازند، به‌طوری که با انتقال تکنولوژی‌های برتر، ضمن استفاده از این فرصت طلایی، با افزایش بهره‌وری توان رقابتی خود را افزایش دهند.
از سوی دیگر نیز به عقیده تحلیلگران کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازارهای جهانی ادامه‌دار نخواهد بود و پتانسیل‌هایی برای بازگشت به ثبات بهای این محصولات نیز وجود دارد. البته با توجه به کاهش نرخ ارز که به نظر می‌رسد ادامه‌دار باشد می‌توان به ریزش قیمت‌ها در رکود فعلی تقاضا امیدوار بود.
به این ترتیب روز گذشته در معاملات بورس کالای ایران، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت 18 هزار و 190 تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به هفته گذشته کاهش 167 تومانی را تجربه کرده است. کل عرضه برای این محصول 4 هزار تن بوده؛ درحالی‌که با تقاضای 740 تنی رو‌به‌رو بوده است. همچنین مفتول مس شرکت ملی مس نیز با قیمت 18 هزار و 890 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین عرضه، افت 171 تومانی را در هر کیلو به ثبت رساند. کل عرضه برای این محصول 3 هزار و 500 تن بوده است، در شرایطی که تقاضاکنندگان خواستار 520 تن از این محصول بوده‌اند. مفتول مس شرکت دنیای مس کاشان نیز در این روز با قیمت پایه 18 هزار و 945 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین عرضه در هفته گذشته با کاهش 171 تومانی مواجه شد. کل عرضه برای این محصول 270 تن بود و با میزان تقاضا برابری می‌کرد.
از سوی دیگر مس در بازار آزاد هم‌اکنون با قیمت 20هزار تومان در هر کیلو معامله می‌شود که نسبت به روز شنبه کاهش 100 تومانی در هر کیلو را تجربه کرد. البته این در شرایطی است که با وجود افت قیمت این فلز سرخ در بازار داخلی اما همچنان حجم معاملات پایین است.
فعالان بازار داخلی فلزات پایه معتقدند مراجعه متقاضیان خرید به بازار فلزات در این روزها با کسادی هفته‌های گذشته متفاوت است؛ چرا‌که بازار در انتظار شنیدن اخبار مثبت از نتایج مذاکرات به سر می‌برد و هم‌اکنون فروشندگان نیز امیدوار به بهبود فضای معاملاتی هستند. فعالان بازار پیش‌بینی کرده‌اند که روند قیمتی فلزات رنگی در کوتاه مدت به دلیل نوسانات رو به پایین نرخ ارز با همین روند به معاملات ادامه خواهد داد. البته این در شرایطی است که روند قیمت‌ فلزات در بورس لندن را هم در میان‌مدت نمی‌توان نادیده گرفت و از آنجا که بازار جهانی این محصولات مسیر نزولی در پیش‌گرفته‌اند در نتیجه به نظر می‌رسد در روزهای آتی شاهد افت بیشتر قیمت‌ها باشیم. از طرفی نیز با اینکه فعالان بازار معتقدند در حال حاضر قیمت‌ها در بازار آزاد با توجه به شرایط موجود بسیار پایین است، اما با آرامشی که بعد از نتایج قطعی مذاکرات در بازارهای کالایی به وجود خواهد آمد روند قیمتی ثابتی را برای این محصولات در بلندمدت شاهد خواهیم بود.

دیدگاه شما

خبرنامه