همه چیز درباره رمدسیویر

تاریخ ارسال : 09 آگوست 2021 ساعت : 10:11 ق.ظ 0 نظر
Print Friendly, PDF & Email

مصائب رمدسیویر!
هرچند رمدسیویر در داروخانه ها یافت نمی شود اما در بازار سیاه با قیمت های گزاف به فروش می رسد، عضو شورای عالی داروخانه‌های کشور در گفت و گو با خراسان از چگونگی راه یافتن داروهای کمیاب به بازار سیاه می گوید

رعیت نواز- با اوج‌گیری کرونای دلتا و خیز موج پنجم در کشور نیاز به بعضی داروها برای کنترل و درمان بیماری هم افزایش پیدا کرده و یکی از این داروهای مهم رمدسیویر است. خیلی از شهروندان در شبکه‌های اجتماعی این روزها از کمبود این آمپول نوشتند. در حالی که قیمت دولتی آمپول رمدسیویر ۷۰۰هزار تومان تعیین شده، قیمت هر دُز از این دارو در بازار سیاه به چندین میلیون تومان هم رسیده است. با این که این دارو تولید داخلی است اما در شروع هر پیک کرونا، داروخانه ها از این دارو خالی می‌شوند و بیماران برای خرید آن سرگردان. به طوری که پیدا کردن این دارو نه تنها در داروخانه های منتخب که در بیمارستان ها هم سخت و طاقت فرسا می شود.

این روزها هم در حالی که روزانه حدود 40 هزار نفر به کرونا مبتلا می شوند و متاسفانه روز گذشته 542 نفر از هموطنان مان را از دست دادیم مردم برای تهیه این دارو از ساعت‌های اولیه روز در صف خرید رمدسیویر در داروخانه های از پیش تعیین شده معطل می‌شوند، آن‌هم در شرایطی که صف به نیمه نرسیده، موجودی دارو تمام می‌شود. در این گزارش درباره این دارو، قیمت آن در داروخانه و بازار آزاد، دلایل کمبودش و … در کشور نوشته ایم پس اگر می خواهید درباره این دارو بیشتر بدانید با ما همراه شوید.

دارویی برای کاهش علایم
اسم رمدسیویر را اولین بار وقتی شنیدیم که هر لحظه منتظر پیدا شدن یک معجزه به شکل دارو بودیم تا به کابوس کرونا که چند ماه تمام زندگی‌مان را زیر و رو کرده بود پایان دهد. همان روزها از ساخت دارویی نوشتیم که شرکت دارویی گیلیاد با مدیریت یک ایرانی آن را ساخته و به جهان معرفی کرده بود. اگرچه مدت زیادی نگذشت تا بفهمیم رمدسیویر هم نجات دهنده نهایی نیست و صرفا در مواردی می‌تواند علایم شدید بیماری را بهبود بدهد و تا اندازه‌ای از مرگ و میر کرونایی کم کند. پزشکان برای درمان بیماران کرونایی معمولا ۶ دُز آمپول رمدسیویر تجویز می‌کنند. 2 دُز روز اول تزریق می‌شود و در روزهای بعد هر روز یک دُز. تا به تدریج ریه بیمار شروع به پاک سازی می‌کند و علایم بیماری از بین می‌رود.

قیمت رمدسیویر در داروخانه
پیش از آن که این دارو در کشورمان تولید شود قیمت آن در بازار بیش از 60 میلیون تومان خرید و فروش می شد ولی چند ماه پیش شرکت‌های ایرانی موفق شدند این دارو را تولید کنند و کم کم قیمت ۶۰ میلیون تومانی آن به کمتر از یک میلیون تومان رسید که بخش زیادی از آن را هم بیمه برای بیماران بستری پرداخت می‌کرد. مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در خصوص قیمت این دارو در داروخانه ها گفت: «قیمت رمدسیویر تولید داخل ۷۰۰ هزار تومان است و نوع وارداتی آن که تعداد کمی در بازار وجود دارد و دیگر به کشور وارد نمی‌شود حدود یک میلیون و ۱۰۰ تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.» او در خصوص پوشش بیمه‌ای این دارو هم گفته: «در بخش بستری ۹۰ درصد هزینه دارو توسط بیمه و ۱۰ درصد (۷۰ هزار تومان) توسط بیمار پرداخت می‌شود و در بخش سرپایی ۷۰ درصد هزینه دارو توسط بیمه و ۳۰ درصد(۲۱۰ هزار تومان) توسط بیمار پرداخت می‌شود.» البته حالا با رسیدن پیک پنجم به قله کشتار حرف‌هایی درباره کمبود رمدسیویر و قیمت سرسام آور آن در بازار آزاد می‌شنویم که بسیار عجیب است و متاسفانه خبرها حاکی از آن است که این دارو به این راحتی در داروخانه ها پیدا نمی شود.

قیمت رمدسیویر در بازار آزاد
همان طور که خواندید به دلیل نیاز بالای کشور به این دارو حالا رمدسیویر بسیار نایاب شده و افرادی که به این دارو نیاز دارند باید برای تهیه این دارو از ساعت‌های اولیه روز در صف خرید رمدسیویر در داروخانه های از پیش تعیین شده معطل شوند، آن‌هم در شرایطی که صف به نیمه نرسیده، موجودی دارو تمام می‌شود به همین دلیل مجبورند برای تهیه این دارو به سراغ بازار آزاد بروند. برخی قیمت این دارو را در بازار آزاد نزدیک به 100 میلیون تومان اعلام کرده اند. دکتر مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا هم در یک گفت‌وگوی رادیویی از فروش برندهای آمریکایی، چینی و ایرانی داروی رمدسیویر از سوی خرده‌فروشان دارو خبر داد و گفت که برند آمریکایی این دارو تا ۷۰ میلیون تومان هم فروخته می‌شود. البته هر ویال تولید داخل این دارو هم اکنون در بازارهای غیررسمی حداقل سه میلیون تومان فروخته می‌شود.

داروی بازار آزاد از کجا تامین می شود
یکی از سوال های مهمی که وجود دارد این است که چطور در داروخانه ها نمی توان داروهای خاص و کمیاب را پیدا کرد اما در بازار سیاه به راحتی با چند برابر قیمت می شود آن را یافت به همین دلیل به سراغ دکتر علیرضا سالم ،عضو رسمی شورای عالی داروخانه های کشور و دبیر انجمن کارفرمایی داروسازان تهران رفتیم. دکتر سالم عامل نشت داروهای کمیاب به بازار سیاه را نابسامانی و ناعادلانه بودن نظام توزیع دانسته و درباره چگونگی سر درآوردن داروهای کمیاب در بازار آزاد به خبرنگار ما گفت: «شبکه مخوف قاچاق دارو به این شکل عمل می کند که با تهیه نسخه داروهای کمیاب آن ها را از داروخانه های منتخب تهیه می کند و در بازار سیاه با 10 برابر قیمت به فروش می رساند.»

او در خصوص نابرابری توزیع دارو در کشور هم می گوید: «اکنون 400 داروخانه دولتی داریم و 13000 داروخانه خصوصی که سهم داروخانه های دولتی 60 تا 65 درصد و سهم داروخانه های خصوصی تنها 35 تا 40 درصد است.» دکتر سالم در پایان راهکار مقابله با بازارهای سیاه دارو را توزیع عادلانه و مساوی دارو بین داروخانه های کشور اعلام کرد.

دلایل کمبود رمدسیویر
از پاییز پارسال اعلام شد شرکت‌های داخلی از جمله روناک دارو موفق به تولید رمدسیویر در داخل کشور شدند اما ظاهرا افزایش تعداد مبتلایان و حاد شدن بیماری در سویه جدید تعداد متقاضیان این دارو را به طور چشمگیری افزایش داده است. گفته می‌شود تخصیص سهمیه داروی رمدسیویر به داروخانه‌های منتخب در ساعات خاصی از روز است که برای دریافت آن باید ساعت‌ها و حتی یک روز کامل در این مراکز معطل ماند و معمولا صف به نصف هم نرسیده اعلام می شود که دارو تمام شد. برخی شیوع موج جدید کرونا را عامل کمبود این دارو می دانند و برخی هم تحریم و وارد نشدن ماده اولیه رمدسیویر را دلیل کمبود آن در داروخانه ها بیان می کنند با این حال محمدعلی ملکی،‌ قائم‌مقام یک شرکت‌ تولید کننده داروی رمدسیویر در گفت و گویی با تجارت نیوز گفته است: «چون تصور نمی‌کردیم موجی جدید ایجاد شود و نیاز به این دارو افزایش یابد،‌ تولید انجام نشد.» ملکی پیش از این هم در گفت و گو با ایرنا ظرفیت تولید این شرکت را روزانه ۷۰ تا ۸۰ هزار ویال رمدسیویر در هر شیفت شبانه روز اعلام کرده بود. / خراسان

دیدگاه شما

خبرنامه